0

  Your Cart is Empty

  Hur skapar man en PES fil?

  Broderi är ett vackert och kreativt sätt att anpassa kläder, accessoarer och heminredning. För de som äger broderimaskiner kan du göra din egen PES-filer öppnar upp en värld av designmöjligheter. Om du undrar: hur gör man en PES-fil i Photoshop? Tyvärr kan du inte skapa PES-filer i Photoshop.

  I den här artikeln visar vi dig hur du skapar en PES-fil från början, inklusive att välja rätt bild, redigera, digitalisera och exportera den. broderifil för din broderimaskin. Om du är datoranalfabet och inte har rätt programvara kan du också låta oss göra en broderifil. Du kan beställa din broderifil här.

  Vad är en PES fil?

  En PES-fil är ett specifikt filformat som används av brodermaskinerna Brother, Babylock och Bernina. Den innehåller all nödvändig information för att din broderimaskin ska kunna brodera din design, inklusive stygntyper, färger och koordinater.

  hur man skapar en PES-fil

  Hur konverterar jag en fil till PES

  För att skapa en PES-fil behöver du:

  • Broderprogramvara: Det finns flera tillgängliga programvarualternativ, både gratis och betalda, som låter dig skapa, redigera och exportera PES-filer. Några populära alternativ inkluderar PE-Design, Embrilliance och SewArt.
  • Bildredigeringsprogram: Program som Adobe Photoshop eller GIMP kan användas för att förbereda din bild innan du importerar den till ditt broderiprogram.
  • Filformat som stöds: Se till att din bild är i ett format som stöds av ditt broderiprogram, som JPEG, PNG eller BMP.

  Kan du förvandla en JPEG till en PES-fil?

  När du väljer en bild att konvertera till en PES-fil bör du tänka på följande faktorer:

  • Bildkvalitet och upplösning: Högkvalitativa bilder med bra upplösning ger bättre broderiresultat.
  • Bildstorlek: Storleken på din bild bör vara nära den slutliga broderistorleken för att undvika förvrängning eller förlust av detaljer.
  • Bildkomplexitet: Enkla mönster med tydliga linjer och färre färger är lättare att digitalisera och resulterar i renare broderier.

  Du kan konvertera din JPG till en PES-fil, följ stegen nedan.

  Bildredigering och förberedelse

  Innan du importerar din bild till broderiprogrammet kan du behöva göra några justeringar:

  < /p>

  • Bakgrundsborttagning: Använd ditt bildredigeringsprogram för att ta bort oönskade bakgrundselement eller göra bakgrunden genomskinlig.
  • Justera färger: Förenkla färgpaletten för att minska antalet trådfärger som krävs för broderi.
  • Ändra storlek på bild: Ändra storlek på bilden så att den matchar önskad storlek på ditt slutliga broderi. programvaran du använder, så se användarmanualen eller hjälpdokumentationen om det behövs.

  broderifil


  Digitalisera bilden

  När din bild har importerats är nästa steg att konvertera den till ett stygnmönster. Det finns två primära metoder:

  Digitalisera automatiskt

  De flesta broderiprogram har en automatisk digitaliseringsfunktion som automatiskt omvandlar din bild till stygn. Den här metoden är snabb, men den ger inte alltid de bästa resultaten, särskilt med komplexa bilder.

  Digitalisera manuellt

  För mer kontroll över din design kan du spåra din bild manuellt och tilldela stygntyper och färger. Denna metod tar längre tid, men kan resultera i broderi av högre kvalitet.

  Justera söminställningar

  Oavsett vilken digitaliseringsmetod du väljer kommer du förmodligen att behöva finjustera stygninställningarna. Justera stygntäthet, längd och typ för att uppnå önskat utseende och undvika trådbrott eller andra problem.

  Lägg till text och andra designelement

  Med din bild digitaliserad kan du nu lägga till text, ramar eller andra designelement i ditt broderiprogram. Använd de inbyggda verktygen för att skapa och redigera dessa ytterligare funktioner och se till att de kompletterar din ursprungliga design.

  Visa och förfina designen

  De flesta broderiprogram har en förhandsgranskningsfunktion som låter dig se en simulering av den slutliga broderade designen. Använd det här verktyget för att leta efter problem eller områden som behöver förbättras. Gör nödvändiga justeringar av stygninställningar, färger eller designelement.

  Exportera PES fil

  När du är nöjd med din design är det dags att exportera den som en PES-fil. Följ exportprocessen som är specifik för din broderiprogramvara och se till att välja PES-format.

  PES fil

  Du kan också använda vår tjänst. Vi skapar din broderifil till ett ekonomiskt pris. Vi tillhandahåller broderifiler för olika broderimaskiner såsom PES-filer, JEF-filer, DST-filer och andra typer. Begär en offert via e-post: info@logovector.co.uk