0

  Your Cart is Empty

  Hur gör man en vektoriserad logga?

  Skapa vektoriserad logga

  Om du vill trycka din logotyp på kläder, reklampresenter etc. behöver du en vektorfil. Vektorisering av en logotyp kan göras på flera sätt. I den här bloggen kommer vi att diskutera hur du vektoriserar din logotyp med Adobe Illustrator och andra program. Vill du vektorisera din logotyp gratis? Då behöver du kunskaper i Adobe Illustrator.

  Om du inte är datorvan kan vi hjälpa dig att vektorisera din logotyp. Använd vår vektortjänst.

   

  Hur vet man om en logga är vektoriserad?

  Det finns några effektiva sätt att verifiera om din logotyp är vektoriserad:

  1. Kontrollera filtypen: Din första ledtråd ligger i filtypen. Vanliga vektorformat inkluderar .AI, .EPS, .SVG och .PDF. Var dock försiktig: en .PDF kan innehålla antingen raster- eller vektorgrafik.
  2. Zooma in för en närmare titt: Öppna logotypen med valfri bildvisare eller redigerare och zooma in. Vektorlogotyper förblir skarpa oavsett hur mycket du förstorar dem. Å andra sidan kommer rasterlogotyper att börja visa tecken på pixelering eller suddighet när du zoomar in.
  3. Testa redigerbarhet: Om du har en vektorgrafikredigerare som Adobe Illustrator, försök att öppna filen. Med vektorbilder kommer du att kunna välja och manipulera enskilda delar av logotypen.

    Vektorisera logga illustrator

    För att skapa en vektorgrafik i Illustrator måste du lära dig hur du använder Image Trace. Om du har Adobe Illustrator installerat kan du vektorisera din logotyp gratis på detta sätt. Nedan hittar du en steg-för-steg-plan.

     

    image trace

    Välj en bild att konvertera till vektorgrafik

    1. Välj en förinställning för bildspårning. Du kan välja mellan olika förinställningar som High Fidelty eller Low Fidelty, spela med olika inställningar för att få bästa resultat.
    2. Vektorisera bilden med Image Trace.
    3. Förfina din spårade bild genom att göra ändringar med olika inställningar som färgläge.
    4. Spara din bild som vektorgrafik. Exportera filen som .eps- eller .pdf-vektorfil. Du har nu en eps vektorfil.

    Med Image Trace kan du vektorisera gratis, tyvärr är kvaliteten inte alltid bra. För perfekt, identisk kvalitet måste du spåra din logotyp manuellt med pennverktyget.

    Kan man vektorisera en bild i Photoshop?

    Du kan också konvertera din logotyp till vektor via Adobe Photoshop. Även om det är möjligt rekommenderar vi inte detta. Adobe Photoshop är ett pixelbaserat fotoredigeringsprogram. Det är inte vanligt att vektorisera sin logotyp genom Adobe Photoshop. Bättre att använda Illustrator.

    Vektorisera logotyp gratis

    Hur vet man om en logga är vektoriserad?

    Vill du vektorisera din bild. Då har du kommit rätt. Vektorisering av en logotyp eller bild är möjligt genom flera program, för att få det gjort gratis måste du lära dig: hur man skapar en vektorfil. Att skapa en vektorfil är det snabbaste och enklaste sättet. Här är för- och nackdelarna:

    Fördelar:

    • Perfekt kvalite
    • Du kan göra det själv
    • Bestäm förlängningsvektorformatet själv: eps, ai och pdf

    Nackdelar:

    • Lär dig att använda Adobe Illustrator för att vektorisera din logotyp
    • Betala månadsabonnemang för Adobe Illustrator (hög kostnad!)

     Tänk på att om du använder gratisverktyg för att vektorisera din logotyp kommer den inte att vara av hög kvalitet. Om du vill ha en vektorfil av hög kvalitet måste du konvertera den manuellt med Adobe Illustrator. Vi kan också hjälpa dig att vektorisera din logotyp. Använd vår vektortjänst.

    Vektoriserad logga EPS?

    Vi hjälper dig gärna på vägen med att vektorisera din logotyp eller bild. Du skickar logotypen till oss i JPG, PNG eller PDF och vi konverterar logotypen till en EPS-vektorfil med hjälp av Adobe Illustrator. Vi använder pennverktyget och återskapar logotypen manuellt med rätt typsnitt. Sedan exporterar vi den nya vektorlogotypen i en EPS-fil så att du kan komma igång!

    Hur gör jag en vektorfil?

    Fördelar med att skapa vektorgrafik av Logovector:

    • Perfekt kvalitet (tillverkad av designers med 10+ års erfarenhet)
    • Vi vektoriserar bilder, foton, logotyper och ritningar
    • Snabb leverans inom 10 timmar
    • Alla nödvändiga filtyper: EPS, AI, SVG, PDF
    • Mycket enkelt att beställa via hemsidan
    • Små justeringar är möjliga
    • Engångsbetalning (mycket attraktivt pris)
     Beställ min vektorgrafik