0

  Your Cart is Empty

  Vad är en AI fil?

  En AI-fil (Adobe Illustrator) är ett proprietärt filformat som utvecklats av Adobe Systems för att representera ensidiga vektorbaserade ritningar i antingen EPS- eller PDF-format. AI-filer skapas och manipuleras främst i Adobe Illustrator, ett kraftfullt grafiskt designverktyg som används allmänt i branschen.

  Vad är en AI fil

  Vad används en AI-fil till?

  AI-filer används för att skapa och lagra digital grafik och illustrationer, inklusive logotyper, ritningar och ikoner. Formatet är populärt bland grafiska formgivare och konstnärer på grund av dess kapacitet för komplext grafiskt designarbete, flexibilitet och skalbarhet utan kvalitetsförlust. AI-filer kan ändras i storlek och manipuleras i stor utsträckning utan pixelering eller distorsion, vilket gör dem idealiska för professionella designapplikationer.

   Vad är ett AI-filtillägg?

  En AI-filtillägg är '.ai', vilket betyder att filen är ett Adobe Illustrator-dokument. Det här formatet är inbyggt i Adobe Illustrator och innehåller vektorgrafik, som lagras på ett sätt så att de enkelt kan manipuleras i programvaran.

  Hur öppnar jag en AI-fil?

  AI-filer öppnas i första hand med Adobe Illustrator. Här är stegen:

  1. Starta Adobe Illustrator.
  2. Klicka på "Arkiv" i toppmenyn och välj sedan "Öppna."
  3. Navigera till AI-filen du vill öppna, välj den och klicka på "Öppna."

  Hur öppnar jag en AI-fil utan Illustrator?

  Medan Adobe Illustrator är den primära programvaran för att öppna AI-filer, kan du även visa dem med andra program:

  1. Adobe Reader: Du kan öppna AI-filer som PDF-filer i Adobe Reader, men du kommer inte att kunna redigera dem.
  2. Inkscape: Denna gratis vektorgrafikredigerare med öppen källkod kan öppna och redigera AI-filer
  3. GIMP: Även om GIMP huvudsakligen är en rastergrafikredigerare, kan GIMP öppna AI-filer, men redigeringsmöjligheterna kan vara begränsade.

  Är en AI-fil samma sak som en PDF?

  While AI-filer och PDF-filerkan båda öppnas i Adobe Illustrator, de är inte samma sak. En AI-fil är ett proprietärt Adobe Illustrator-format som innehåller vektorfildata. En PDF (Portable Document Format) är ett mer universellt format som bevarar layouten för alla dokument, inklusive både vektor och rasterbilder och är utformade för att enkelt delas.

  Adobe Illustrator kan spara AI-filer på ett sätt som är PDF-kompatibla, vilket innebär att de kan öppnas och visas i program som Adobe Reader. Fullständiga redigeringsmöjligheter är dock endast tillgängliga i Adobe Illustrator.

  Vad är en AI-vektorfil?

  En AI-vektorfil är en fil skapad i Adobe Illustrator som innehåller vektordata. Vektordata består av banor, punkter och kurvor som är matematiskt beskrivna. Detta innebär att, till skillnad från rastergrafik (gjord av pixlar), kan vektorgrafik skalas på obestämd tid utan att förlora kvalitet. AI-vektorfiler används ofta för logotyper, illustrationer och andra mönster som behöver ändras i storlek regelbundet.

  vektorfil

  Kom ihåg att även om AI-filer kan öppnas med olika program, är de främst designade för Adobe Illustrator. Se alltid till att dina filer är säkra och bibehåll deras integritet när du öppnar dem i olika applikationer.

  Vektorfil online

   

  We are happy to help you on your way with the vectorization of your logo or image. You send us the logo in JPG, PNG or PDF and we convert the logo into an EPS vector file using Adobe Illustrator. We use the pen tool and recreate the logo manually with the correct fonts. Then we export the new vector logo in an EPS file so you can get started!

  How to make a vector file?

  Advantages of vector file creation by Logovector:

  • Perfect quality (Made by designers with 10+ years of experience)
  • We vectorize images, photos, logos and drawings
  • Fast delivery within 10 hours
  • All necessary file types: EPS, AI, SVG, PDF
  • Very easy to order via the website
  • Small adjustments are possible 
  • One-time payment (very attractive price)
   Order my vector file