0

  Your Cart is Empty

  Hur gör man en vektorfil?

  Att göra en vektorfil kan göras på flera sätt. Du kan till exempel vektorisera en bild i Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Inkscape eller Procreate. Tyvärr är det inte möjligt att skapa en vektorfil i Canva. Har du ingen kunskap om Adobe-program? Då kan du använda vår vektortjänst. Vi gör en vektorfil åt dig till ett överkomligt pris.

  Hur gör man en vektorfil?

  Hur man skapar en vektorfil från en JPG eller PNG

  Vi får ofta frågan: är PNG en vektorfil? Eller är JPG en vektorfil? Svaret är tyvärr nej. De flesta tryckerier kommer att be om en vektorfil i EPS-format. De vanligaste tilläggen för vektorfiler är: eps, ai, pdf eller svg. En JPG eller PNG är inte en vektorfil, utan en pixelfil/rasterfil.

  Vi kommer att lära dig hur man gör en vektorfil från JPG / PNG / PDF. Men först måste du förstå vad en vektorfil är.

  Vad är en vektorfiler?

  En vektorfil är en bild som består av banor. Dessa vägar har en start- och slutpunkt. Alla dessa vägar bildar sedan din logotyp eller bild. En JPG- eller PNG-fil består av pixlar.

  JPG- eller PNG-pixelfiler kan inte förstoras eller förminskas. Detta gör att kvaliteten på bilden försämras (se bilden ovan). Du kan förstora och förminska en vektorfil oändligt utan kvalitetsförlust. Det är därför du behöver en vektorfil för alla typer av utskrifter som: klistermärken, kläder & reklampresenter.

  Hur man skapar en vektorfil i Illustrator

  Att skapa en vektorfil i illustrator kan vara ganska komplicerat. Det är det snabbaste sättet att vektorfiler gratis. För att göra en identisk vektorfil från din bild eller logotyp måste du kontrollera den manuellt i Adobe Illustrator. Det är noggrant och tidskrävande arbete.

  1. Välj en bild att konvertera till vektor
  2. Välj en förinställning för bildspårning. Du kan välja mellan olika förinställningar som High Fidelty eller Low Fidelty, spela med olika inställningar för att få bästa resultat.
  3. Vektorisera bilden med Image Trace.
  4. Förfina din spårade bild genom att göra ändringar med olika inställningar som färgläge.
  5. Spara din bild som vektor. Exportera filen som .eps- eller .pdf-vektorfil. Du har nu en eps vektorfil.

  Illustrator

  Denna metod ovan är en automatiserad process baserad på funktionen Bildspårning. Som ett resultat kan kvaliteten vara en besvikelse. För en helt identisk vektorfil måste du spåra själva logotypen manuellt med pennverktyget.

  Fördelar:

  • Perfekt kvalite
  • Bestäm förlängningsvektorformatet själv: eps, ai och pdf
  • Du kan göra det själv

   Nackdelar:

   • Köp Adobe Illustrator-prenumeration (månadskostnad)
   • Lär dig använda Adobe Illustrator

   Hur man skapar en vektorfil i Photoshop?

   Även om Adobe Photoshop inte syftar till att vektorisera bilder, är det också möjligt att skapa en vektorfil i Photoshop. Tyvärr är inte alla bilder lämpliga för vektorisering i Photoshop. Vi rekommenderar heller inte att du använder Adobe Photoshop, eftersom det helt enkelt inte är byggt för att vektorisera bilder. Resultatet kommer därför alltid att vara en besvikelse.

   Nedan är en steg-för-steg-plan: skapa vektorfil gratis i photoshop:

   Hur man skapar en vektorfil i Photoshop
   1. Förbered bilden
   2. Skapa en arbetsväg. När du har separerat bilden från bakgrunden klickar du på lagerikonen i panelen Lager medan du håller ned Ctrl-tangenten på tangentbordet.
   3. Vektor mask. Byt nu till direktvalsverktyget, du kan även använda genväg A och högerklicka på bilden igen.
   4. Exportera som vektorfil. Allt du behöver göra nu är att spara din nya bild som en vektorfil. Gå till spara som och välj sedan från menyn Spara som typ Photoshop EPS fil Klicka på Spara för att spara den vektoriserade bilden.

     Nackdelar::

     • Köp Adobe Photoshop-prenumeration (månadskostnad)
      Photoshop är inte avsett för vektorisering
      Lär dig använda Adobe Photoshop

     Hur man skapar en vektorfil i Inkscape?

     Nackdelen med Adobe-program är att de är ganska dyra, och du måste omedelbart köpa ett abonnemang för att använda dem. Ett alternativ för att skapa en gratis vektorfil är med ett program som GIMP eller Inkscape.

     Hur man skapar en vektorfil gratis? 

     Tidigare tillät Vectormagic dig att vektorisera en bild gratis. Tyvärr har de nu lagt till en prismodell. Om du vill göra en vektorfil gratis: Adobe Illustrator och Inkscape rekommenderas för att vektorisera din logotyp. Om du har något av dessa två program på din PC kan du vektorisera gratis. Om du inte har någon kunskap om Adobe-program eller Inkscape kan vi hjälpa dig att vektorisera din bild. Se videon nedan för att se hur vår tjänst fungerar.

      

     Hur gör jag en vektorfil?

     Vi hjälper dig gärna på vägen med att vektorisera din logotyp eller bild. Du skickar logotypen till oss i JPG, PNG eller PDF och vi konverterar logotypen till en EPS-vektorfil med hjälp av Adobe Illustrator. Vi använder pennverktyget och återskapar logotypen manuellt med rätt typsnitt. Sedan exporterar vi den nya vektorlogotypen i en EPS-fil så att du kan komma igång!

     Hur gör jag en vektorfil?

     Fördelar med att skapa vektorgrafik av Logovector:

     • Perfekt kvalitet (tillverkad av designers med 10+ års erfarenhet)
     • Vi vektoriserar bilder, foton, logotyper och ritningar
     • Snabb leverans inom 10 timmar
     • Alla nödvändiga filtyper: EPS, AI, SVG, PDF
     • Mycket enkelt att beställa via hemsidan
     • Små justeringar är möjliga
     • Engångsbetalning (mycket attraktivt pris)
      Beställ min vektorgrafik