0

  Your Cart is Empty

  Hur gör man en vektoriserad EPS fil

  Skapa vektoriserad eps fil?

  Om du funderar på att skapa en vektoriserad EPS fil är du på rätt väg mot skalbar och högkvalitativ grafisk design. Det här formatet är perfekt för logotyper eller andra designelement som du kan behöva ändra storlek på utan att förlora kvalitet. Vår steg-för-steg-guide går igenom hur du skapar en EPS vektorfil, vilket säkerställer att du kan hålla dina bilder skarpa och professionella.

  Vi kan också hjälpa dig att skapa en vektoriserad EPS. Använd vår vektortjänst.

   

  Vad är vektoriserad EPS?

  En vektoriserad EPS är ett vektorbildsgrafiskt filformat. Det är gynnat i grafisk design eftersom det kan ändras storlek utan att förlora kvalitet. Till skillnad från rasterfiler som pixlar när de förstoras, behåller EPS-filer sin klarhet oavsett hur mycket du skalar dem. Detta beror på att EPS och andra vektorformat är baserade på matematiska ekvationer snarare än pixlar.

  Vad är vektoriserad EPS?

   

  Är EPS alltid vektoriserad?

  En EPS vektoriseras inte alltid. Det beror på hur filen skapas. En EPS kan innehålla rasterelement och vektorelement. Om din EPS-fil endast innehåller vektorelement är det en vektorfil.

  För att säkerställa att din EPS-fil verkligen är en vektorfil, var uppmärksam under designprocessen. Använd verktyg för att skapa vektorer i din grafiska programvara, som Adobe Illustrator eller Inkscape, och undvik att inkludera rasterelement om du vill att bilden ska vara helt skalbar.

  Hur skapar man en vektoriserad EPS-fil i Illustrator?

  Har du Adobe Illustrator på din PC? Då kan du få en skapa vektorfil i Illustrator. Nedan följer en steg-för-steg-plan:

  1. Välj en bild att konvertera till vektor. Detta kan vara JPG eller PNG fil.
  2. Välj en förinställning för bildspårning. Du kan välja mellan olika förinställningar som High Fidelty eller Low Fidelty, spela med olika inställningar för att få bästa resultat.
  3. Vektorisera bilden med Image Trace.
  4. Förfina din spårade bild genom att göra ändringar med olika inställningar som färgläge.
  5. Spara din bild som vektor. Exportera filen som .eps- eller .pdf vektorfil. Du har nu en eps vektorfil.


  Denna metod ovan är en automatiserad process baserad på funktionen Bildspårning. Som ett resultat kan kvaliteten vara en besvikelse. För en helt identisk vektorfil måste du spåra själva logotypen manuellt med pennverktyget.

  Hur skapar man en vektoriserad EPS-fil i Photoshop?

  Du kan skapa en vektoriserad EPS-fil i Adobe Photoshop, men Photoshop är inte avsett för vektorisering. Det är ett redigeringsprogram baserat på pixlar. Vi rekommenderar inte vektorisering av bilder i Photoshop. Du kan dock skapa en EPS-fil i Photoshop genom att spara den som en Photoshop EPS-fil. Om du behöver en EPS-vektorfil rekommenderar vi att du använder Adobe Illustrator.

  vektoriserad EPS

   Har du inga kunskaper i Adobe Illustrator eller vill du inte köpa ett månadsabonnemang på en vektorfil? Då kan du använda vår engångsvektortjänst. Se videon nedan för att lära dig hur vår tjänst fungerar.

    

   Skapa vektoriserad EPS fil ?

   Vi hjälper dig gärna på vägen med att vektorisera din logotyp eller bild. Du skickar logotypen till oss i JPG, PNG eller PDF och vi konverterar logotypen till en EPS-vektorfil med hjälp av Adobe Illustrator. Vi använder pennverktyget och återskapar logotypen manuellt med rätt typsnitt. Sedan exporterar vi den nya vektorlogotypen i en EPS-fil så att du kan komma igång!

   Hur gör jag en vektorfil?

   Fördelar med att skapa vektorgrafik av Logovector:

   • Perfekt kvalitet (tillverkad av designers med 10+ års erfarenhet)
   • Vi vektoriserar bilder, foton, logotyper och ritningar
   • Snabb leverans inom 10 timmar
   • Alla nödvändiga filtyper: EPS, AI, SVG, PDF
   • Mycket enkelt att beställa via hemsidan
   • Små justeringar är möjliga
   • Engångsbetalning (mycket attraktivt pris)
    Beställ min vektorgrafik