0

  Your Cart is Empty

  Vad är en vektoriserad bild?

  I det här blogginlägget kommer vi att utforska naturen hos vektorbilder, diskutera vanliga filformat och tillägg och ge en översikt över programvara och tekniker för att skapa vektorgrafik.

  Vad betyder Vektoriserat?

  Vektoriserat, inom grafisk design, hänvisar till processen att konvertera rastergrafik (pixelbaserade bilder) till vektorgrafik. Rastergrafik, till exempel JPEG och PNG, består av ett rutnät av pixlar, som kan bli pixlade eller suddiga när de skalas över sin ursprungliga upplösning. Tvärtom är vektorgrafik uppbyggd av matematiska ekvationer som definierar geometriska former, vilket gör att de kan skalas utan att förlora kvalitet.

  what is a vector image?

  Vad menas med vektorgrafik?

  En vektorgrafik är en typ av digital fil som lagrar grafisk information som matematiska formler. Dessa formler definierar punkterna, linjerna, kurvorna och formerna som utgör en vektorbild. Till skillnad från rasterbilder, som är sammansatta av pixlar, kan vektorbilder skalas oändligt utan att förlora kvalitet, vilket gör dem idealiska för logotyper, illustrationer och annan grafik som kräver storleksändring.

  Vilka format är vektoriserade?

  Dessa format är vektoriserade:

  1. .ai (Adobe Illustrator): Ett proprietärt filformat som endast används i Adobe Illustrator.
  2. .eps (Encapsulated PostScript): Ett mångsidigt och brett stödd filformat som kan innehålla både vektor- och rasterelement.
  3. .svg (Scalable Vector Graphics): Ett XML-baserat öppet standardformat designat för webbaserad vektorgrafik.
  4. .cdr (CorelDRAW): Ett proprietärt filformat som används i CorelDRAW-grafikprogramvara.
  Vilka format är vektoriserade?

   

  Är JPG vektoriserad?

  Nej, JPG (eller JPEG) vektoriseras inte. JPG är ett rasterfilformat som använder förlustkomprimering, vilket gör det lämpligt för fotografier och bilder med många färger. JPG-filer förlorar dock kvalitet när de skalas upp, vilket kan resultera i pixelering.

  Är PNG vektoriserad??

  Nej, PNG (Portable Network Graphics) är inte vektoriserad. PNG är ett rasterfilformat som använder förlustfri komprimering, vilket bevarar bildkvaliteten under komprimeringsprocessen. Även om PNG-filer kan stödja transparens och är lämpliga för logotyper och illustrationer, är de fortfarande pixelbaserade och kan bli pixlade när de skalas upp.

  Vilken programvara kan göra vektorgrafik?

  Det finns flera program för att skapa vektorbilder, inklusive:

  • Adobe Illustrator: En kraftfull och allmänt använd programvara för vektorgrafik som erbjuder avancerade redigeringsmöjligheter och stöder filformatet .ai.
  • CorelDRAW: En omfattande grafiksvit som tillhandahåller verktyg på professionell nivå för att skapa vektorbilder och stöder filformatet .cdr.
  • Inkscape: En gratis vektorgrafikprogramvara med öppen källkod som erbjuder en rad verktyg och funktioner för att skapa vektorbilder.
  • Affinity Designer: En vektorgrafikmjukvara designad för både nybörjare och proffs, som erbjuder en mängd olika verktyg för att skapa vektorbilder.

   Hur Vektoriserar man?

   För att skapa en vektorbild, följ dessa allmänna steg med ditt föredragna vektorgrafikprogram:

   1. Öppna programvaran och skapa ett nytt dokument.
   2. Använd ritverktygen (som penna, penna eller formverktyg) för att skapa önskade vektorformer och banor.
   3. Ändra och manipulera vektorelementen med hjälp av funktioner som nod- eller ankarpunktsredigerare, banoperationer och linje- eller fyllningsinställningar.
   4. Ordna vektorelementen för att bilda den slutliga designen.
   5. Spara vektorbilden i lämpligt filformat för ditt projekt, som .ai, .eps, .svg eller .cdr.

   Tänk på att varje programvara har sina egna specifika verktyg och funktioner, så den exakta processen kan variera beroende på vilket program du använder.

    

   Hur gör jag en vektorfil?

   Vi hjälper dig gärna på vägen med att vektorisera din logotyp eller bild. Du skickar logotypen till oss i JPG, PNG eller PDF och vi konverterar logotypen till en EPS-vektorfil med hjälp av Adobe Illustrator. Vi använder pennverktyget och återskapar logotypen manuellt med rätt typsnitt. Sedan exporterar vi den nya vektorlogotypen i en EPS-fil så att du kan komma igång!

   Hur gör jag en vektorfil?

   Fördelar med att skapa vektorgrafik av Logovector:

   • Perfekt kvalitet (tillverkad av designers med 10+ års erfarenhet)
   • Vi vektoriserar bilder, foton, logotyper och ritningar
   • Snabb leverans inom 10 timmar
   • Alla nödvändiga filtyper: EPS, AI, SVG, PDF
   • Mycket enkelt att beställa via hemsidan
   • Små justeringar är möjliga
   • Engångsbetalning (mycket attraktivt pris)
    Beställ min vektorgrafik