0

  Your Cart is Empty

  Hur skapar man en vektorfil i Photoshop?

  Adobe Photoshop är känt för sina rasterbildsredigeringsmöjligheter, men det har också några vektorverktyg som gör det möjligt för användare att skapa och redigera vektorgrafik. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur du skapar vektorfiler i Photoshop, utforskar programvarans vektorfunktioner och lär dig hur du konverterar rasterbilder till vektorformat.

  Vad är en vektorfil?

  En vektorfil är ett grafiskt format som använder matematiska ekvationer för att representera bilder. Detta gör att vektorgrafik kan ändras i storlek utan förlust av kvalitet eller detaljer, vilket gör dem idealiska för logotyper, illustrationer och andra mönster som kan skalas till olika storlekar. Vanliga vektorfilformat inkluderar AI (Adobe Illustrator), EPS (Encapsulated PostScript), SVG(Scalable Vector Graphics) och PDF (Portable Document Format).

  vad är en vektorfil

  Är Photoshop raster eller vektor?

  Photoshop är i första hand en rasterbaserad bildredigerare, vilket betyder att den främst fungerar med pixelbaserade bilder. Men Photoshop innehåller också några vektorverktyg för att skapa och redigera vektorgrafik som former, banor och textlager. Även om Photoshops vektorfunktioner inte är lika omfattande som de som finns i Adobe Illustrator eller annan dedikerad vektorredigeringsprogramvara, kan den fortfarande användas för grundläggande vektordesignuppgifter.

  Är Photoshop bra för vektorgrafik?

  Photoshop är inte det perfekta valet för att skapa komplex vektorgrafik, eftersom dess primära fokus är rasterbildsredigering. Photoshop tillhandahåller dock några grundläggande vektorverktyg, vilket gör det lämpligt för enkla vektordesigner eller uppgifter som kräver en kombination av raster- och vektorelement. För mer avancerad vektordesign rekommenderas Adobe Illustrator eller andra dedikerade vektorredigerare.

  Kan jag designa vektor i Photoshop?

  Ja, du kan skapa enkel vektorgrafik i Photoshop med hjälp av programmets vektorverktyg, som formverktyget, pennverktyget och textlagren. Så här gör du:

  1. Öppna Photoshop och skapa ett nytt dokument genom att klicka på "Arkiv" > "Ny" i menyraden.
  2. Välj formverktyget i verktygsfältet för att skapa vektorformer som rektanglar, ellipser eller anpassade former.
  3. För anpassade banor, använd pennverktyget för att rita banor med ankarpunkter och kontrollhandtag.
  4. Om du vill lägga till text som ett vektorelement använder du textverktyget för att skapa ett textlager som kan formateras och skalas utan att förlora kvalitet.
  5. När din design är klar, spara filen i ett vektorkompatibelt format som EPS eller PDF genom att klicka på "Arkiv" > "Spara som" och välj önskat format från rullgardinsmenyn "Format".

  Hur konverterar jag en PNG till en vektorfil i Photoshop?

  Att konvertera en PNG (ett rasterformat) till en vektorfil i Photoshop är inte en perfekt process, eftersom programvaran i första hand är utformad för rasterbildsredigering. Du kan dock prova följande metod för att skapa en grundläggande vektorspårning av din PNG-bild:

  1. Öppna din PNG-bild i Photoshop.
  2. Skapa ett nytt lager ovanför bilden genom att klicka på knappen "Nytt lager" i panelen Lager.
  3. Använd pennverktyget eller formverktyget för att manuellt spåra formerna och elementen i din bild på det nya lagret. Denna process kan vara tidskrävande och kan kräva en stadig hand för korrekta resultat.
  4. När du har spårat hela bilden kan du dölja eller ta bort det ursprungliga PNG-lagret.
  5. Spara den spårade bilden som en EPS- eller PDF-fil genom att klicka på "Arkiv" > "Spara som" och välj önskat vektorformat från rullgardinsmenyn "Format".

  Vektorfil i photoshop

  Sammanfattningsvis, medan Photoshop främst är en rasterbildredigerare, erbjuder den några grundläggande vektorverktyg som kan användas för enkla vektordesigner och konverteringar. För mer komplext vektorarbete eller mer exakta raster-till-vektor-konverteringar, överväg att använda dedikerad vektorredigeringsprogram som Adobe Illustrator eller andra vektordesignprogram. Genom att utforska dessa dedikerade vektorredigerare kan du skapa intrikat och skalbar vektorgrafik som behåller sin kvalitet i alla storlekar, vilket gör dem till det perfekta valet för professionella logotyper, illustrationer och mönster.

  Hur gör jag en vektorfil?

   

  Vi hjälper dig gärna på vägen med att vektorisera din logotyp eller bild. Du skickar logotypen till oss i JPG, PNG eller PDF och vi konverterar logotypen till en EPS-vektorfil med hjälp av Adobe Illustrator. Vi använder pennverktyget och återskapar logotypen manuellt med rätt typsnitt. Sedan exporterar vi den nya vektorlogotypen i en EPS-fil så att du kan komma igång!

  Hur gör jag en vektorfil?

  Fördelar med att skapa vektorgrafik av Logovector:

  • Perfekt kvalitet (tillverkad av designers med 10+ års erfarenhet)
  • Vi vektoriserar bilder, foton, logotyper och ritningar
  • Snabb leverans inom 10 timmar
  • Alla nödvändiga filtyper: EPS, AI, SVG, PDF
  • Mycket enkelt att beställa via hemsidan
  • Små justeringar är möjliga
  • Engångsbetalning (mycket attraktivt pris)
   Beställ min vektorgrafik