0

  Your Cart is Empty

  Vad är en vektorfil?

  Vad menas med vektorgrafik? 

  En vektorfil är en bild som består av banor. Dessa vägar har en start- och slutpunkt. Alla dessa vägar bildar sedan din logotyp eller bild. En JPG eller PNG fil består av pixlar.

   

  Vad är en vektorfil?

  JPG- eller PNG-pixelfiler eller rasterfiler kan inte förstoras eller förminskas. Detta gör att kvaliteten på bilden försämras (se bilden ovan). Du kan förstora och förminska en vektorfil oändligt utan kvalitetsförlust.

  Hur vet man om en fil är vektoriserad?

  Du kanske undrar: är PDF en vektorfil? Eller är JPG en vektorfil? De vanligaste vektorfilformaten är:
  Det finns bara 3 exempel på vektorfilformat. Om en fil har någon av dessa förkortningar eller tillägg, så är chansen stor att det är en vektorfil. Men det behöver inte alltid vara så. Det viktiga är hur filen är uppbyggd. För att svara på frågan: Hur ser en vektorfil ut?
  Du måste öppna filen i Adobe Illustrator och sedan zooma in för att se om det finns någon kvalitetsförlust. Det är möjligt att vektorisera en pixelfil till en vektorfil.

  Konvertering av en JPG eller PNG-pixelfil till en vektorfil kan göras med Adobe Illustrator. Inte bekant med Adobe Illustrator? Då kan du använda vår vektortjänst.

  Hur fungerar vektorgrafik?

  Du behöver en vektorfil för alla typer av utskrifter. Tänk till exempel på att trycka kläder och reklampresenter med din egen bild/logotyp. Det gäller även till exempel bildekaler.

  Du behöver också en vektorfil för layout av trycksaker som visitkort, brevpapper, flygblad och affischer. Professionella tryckerier ber ofta om en EPS-vektorfil eller en PDF-vektorfil.

  Hur gör man om en fil till EPS?

  I inledningen förklarade vi vad en EPS-vektorfil är. På den här sidan lär du dig följande: Skapa vektorfil gratis via Illustrator eller Photoshop. På så sätt kan du vektorisera din bild, ritning eller logotyp gratis. Observera att du behöver kunskap om Adobe-program. Fri vektorisering är inte möjlig utan denna kunskap. Behöver du hjälp med att skapa en vektorfil? Använd vår vektortjänst, i nästa stycke förklarar vi hur vår tjänst fungerar.

   

  Hur gör jag en vektorfil?

  Vi hjälper dig gärna på vägen med att vektorisera din logotyp eller bild. Du skickar logotypen till oss i JPG, PNG eller PDF och vi konverterar logotypen till en EPS-vektorfil med hjälp av Adobe Illustrator. Vi använder pennverktyget och återskapar logotypen manuellt med rätt typsnitt. Sedan exporterar vi den nya vektorlogotypen i en EPS-fil så att du kan komma igång!

  Hur gör jag en vektorfil?

  Fördelar med att skapa vektorgrafik av Logovector:

  • Perfekt kvalitet (tillverkad av designers med 10+ års erfarenhet)
  • Vi vektoriserar bilder, foton, logotyper och ritningar
  • Snabb leverans inom 10 timmar
  • Alla nödvändiga filtyper: EPS, AI, SVG, PDF
  • Mycket enkelt att beställa via hemsidan
  • Små justeringar är möjliga
  • Engångsbetalning (mycket attraktivt pris)
   Beställ min vektorgrafik