0

  Your Cart is Empty

  Hur gör man en logga transparent?

  Att skapa en transparent logotyp är avgörande för olika applikationer, som webbdesign, sociala medier och marknadsföringsmaterial, för att säkerställa att din logotyp smälter samman med olika bakgrunder. I det här blogginlägget går vi igenom processen att göra en logotyp transparent med populära verktyg som Photoshop och Canva.

  Hur får man bort bakgrunden på en bild?

  För att göra en logotypbakgrund transparent måste du ta bort bakgrundslagret eller färgen från bilden, så att endast logotypens element är synliga. Detta kan uppnås med hjälp av olika bildredigeringsprogram eller onlineverktyg. I följande avsnitt kommer vi att utforska hur man gör en logotyp transparent i Photoshop och Canva.

  Hur gör man en bild genomskinlig i Photoshop?

  Adobe Photoshop är ett kraftfullt bildredigeringsprogram som tillhandahåller olika verktyg för att göra en logotyp transparent. Här är stegen för att uppnå detta:

  1. Öppna din logotypfil i Photoshop.
  2. Om din logotyp finns på ett låst bakgrundslager klickar du på låsikonen för att låsa upp den.
  3. Använd Magic Wand Tool (W) eller Quick Selection Tool (W) för att välja bakgrunden till logotypen. Justera toleransinställningen för att finjustera ditt val, om det behövs.
  4. Tryck på Delete (eller Backsteg i Windows) för att ta bort den valda bakgrunden.
  5. Om din logotyp har flera färger eller intrikata detaljer kan du behöva förfina urvalet ytterligare med hjälp av lassoverktyget (L) eller pennverktyget (P).
  6. När du är nöjd med insynen, gå till Arkiv > Spara som och välj PNG-format, som stöder transparens. Se till att markera alternativet "Spara transparens" innan du sparar filen.
  Hur gör man en logga transparent?

   

  Hur sparar jag en bild utan bakgrund in Canva?

  Canva är ett onlinedesignverktyg som erbjuder ett användarvänligt gränssnitt och olika funktioner för att skapa och redigera grafik, inklusive att göra en logotyp transparent. Följ dessa steg för att göra din logotyp transparent i Canva:

  1. Gå till Canvas webbplats och logga in eller registrera dig för ett gratis konto.
  2. Klicka på "Skapa en design" och välj en anpassad storlek eller en mall med en transparent bakgrund.
  3. Ladda upp din logotypfil med fliken "Uppladdningar" till vänster på skärmen.
  4. Dra och släpp din logotyp på duken.
  5. Klicka på logotypen för att välja den och klicka sedan på fliken "Effekter".
  6. Leta efter verktyget "Background Remover" och klicka på det. Canva tar automatiskt bort bakgrunden från din logotyp.
  7. Om du behöver göra ytterligare justeringar, använd verktygen "Radera" och "Återställ" under alternativen "Bakgrundsborttagning".
  8. När du är nöjd med genomskinligheten klickar du på "Ladda ner" i det övre högra hörnet av skärmen och väljer PNG-formatet som stöder transparens.

  Sammanfattningsvis, att göra en logotyp transparent är ett avgörande steg för att säkerställa att din logotyp ser professionell ut och kan användas på olika bakgrunder. Med hjälp av populära verktyg som Photoshop och Canva kan du enkelt ta bort bakgrunden från din logotyp och skapa en transparent version att använda i dina designs.