0

  Your Cart is Empty

  Hur man konturer text?

  Vektorisering av ett teckensnitt avser processen att konvertera texttecken till skalbara vektorfiler. Detta säkerställer att din text förblir skarp och skarp, oavsett i vilken storlek den visas. I det här blogginlägget kommer vi att utforska hur man vektoriserar ett teckensnitt, inklusive att extrahera text från en bild, och använda Adobe Illustrator och Adobe Photoshop för att uppnå detta.

  Hur vektoriserar jag text från en bild?

  För att vektorisera text från en bild måste du använda en specialiserad OCR-programvara (Optical Character Recognition) eller manuellt spåra texten med hjälp av vektorredigeringsverktyg. OCR-program, som Adobe Acrobat, kan känna igen text från en bild och konvertera den till ett redigerbart format. Den här metoden kanske inte alltid ger perfekta resultat, och du kan behöva finjustera den vektoriserade texten med hjälp av vektorredigeringsprogram.

  Hur vektoriserar man ett teckensnitt i Illustrator?

  Adobe Illustrator är ett kraftfullt vektorredigeringsprogram som erbjuder olika verktyg för att vektorisera ett teckensnitt. Så här vektoriserar du text i Illustrator:

  1. Öppna Adobe Illustrator och skapa ett nytt dokument.
  2. Använd textverktyget (T) för att skapa en textruta och ange önskad text.
  3. Välj texten genom att klicka på den med markeringsverktyget (V).
  4. Gå till toppmenyn och klicka på Skriv > Skapa konturer (eller tryck på Ctrl/Cmd + Skift + O).
  5. Din text kommer nu att konverteras till vektorformer, så att du kan skala, redigera och manipulera de enskilda tecknen efter behov.

  skapa konturer

   

  Hur vektoriserar man ett teckensnitt i Photoshop?

  Även om Adobe Photoshop i första hand är ett rasterbaserat bildredigeringsprogram, erbjuder det begränsade vektormöjligheter genom verktygen Shape och Pen. Så här vektoriserar du text i Photoshop:

  1. Öppna Photoshop och skapa ett nytt dokument.
  2. Använd textverktyget (T) för att skapa en textruta och ange önskad text.
  3. Högerklicka på textlagret i panelen Lager och välj "Konvertera till form."
  4. Din text kommer nu att konverteras till vektorformer, som du kan skala utan att förlora kvalitet. Kom dock ihåg att Photoshops vektorfunktioner är begränsade jämfört med Adobe Illustrator, så du kan behöva överföra din vektoriserade text till Illustrator för ytterligare redigering och förfining.

  Sammanfattningsvis är vektorisering av ett teckensnitt viktigt för att säkerställa att din text förblir skarp och skalbar för olika applikationer. Genom att använda kraftfulla verktyg som Adobe Illustrator och Adobe Photoshop kan du enkelt konvertera text till vektorgrafik, vilket gör att du kan skapa design av professionell kvalitet med skarp, ren typografi.