0

  Your Cart is Empty

  Hur skapar man en vektorfil i procreate?

  Procreate är en kraftfull digital illustrationsapp designad för iPad, som ofta används av konstnärer och designers för att skapa rasterbaserade konstverk. I det här blogginlägget kommer vi att undersöka om Procreate stöder vektorgrafik, hur man sparar Procreate-filer som vektorfiler och processen för att exportera Procreate-filer till formatet Adobe Illustrator (AI).

  create vector in procreate

  Är Procreate Pixel eller Vector?

  Procreate är i första hand ett raster- eller pixelbaserat ritprogram. Det betyder att konstverk som skapas i Procreate består av pixlar, till skillnad från vektorbaserad programvara som Adobe Illustrator, som använder matematiska ekvationer för att skapa jämna, skalbara linjer och former. Även om Procreate inte är specifikt utformat för att skapa vektorgrafik, finns det sätt att konvertera dina Procreate-konstverk till vektorfiler.

  Hur sparar du en ProCreate fil som en vektor?

  För att spara en Procreate-fil som en vektor, måste du använda en separat vektorbaserad programvara som Adobe Illustrator eller ett gratis alternativ som Inkscape. Här är en steg-för-steg-process för att konvertera ditt Procreate-konstverk till en vektorfil:

  1. I Procreate exporterar du ditt konstverk som en högupplöst PNG- eller PSD-fil. För att göra detta, tryck på ikonen "Åtgärder" (skiftnyckel) > "Dela" > Välj "PNG" eller "PSD."
  2. Överför den exporterade filen till din dator med AirDrop, molnlagring eller e-post.
  3. Öppna rasterbilden i en vektorbaserad programvara som Adobe Illustrator eller Inkscape.
  4. Använd bildspårnings- eller vektoriseringsverktygen som finns i programvaran för att konvertera rasterbilden till vektorbanor. I Adobe Illustrator, välj bilden och gå sedan till "Fönster" > "Bildspårning" för att komma åt spårningsalternativen.
  5. När bilden har spårats, justera inställningarna för att uppnå önskad detaljnivå och klicka på "Expandera" eller ett liknande kommando för att slutföra vektoriseringsprocessen.
  6. Spara det vektoriserade konstverket som ett AI-, SVG- eller annat vektorfilformat.

   Skapa export till AI fil

   Att exportera ditt Procreate-konstverk till en AI-fil (Adobe Illustrator) innebär att konvertera rasterbilden till ett vektorformat med en vektorgrafikredigerare som Illustrator. Följ stegen som beskrivs i "Hur sparar du en förökningsfil som en vektor?" för att exportera ditt Procreate-konstverk till en AI-fil.

   Sammanfattningsvis, medan Procreate främst är en rasterbaserad ritapplikation, är det möjligt att konvertera ditt Procreate-konstverk till vektorfiler som AI eller SVG med hjälp av ytterligare vektorbaserad programvara. Genom att förstå begränsningarna och funktionerna hos Procreate och andra grafiska designverktyg kan du skapa och exportera dina konstverk i det format som passar dina projekt bäst.