0

  Your Cart is Empty

  Hur skapar man en vektorfil i Affinity Designer?

  Affinity Designer är en kraftfull vektorgrafikredigerare som har vunnit popularitet som ett alternativ till Adobe Illustrator. Med sina robusta verktyg och funktioner låter Affinity Designer dig skapa fantastiska vektorbilder och exportera dem i olika vektorfilformat. I det här blogginlägget går vi igenom processen att skapa vektorbilder i Affinity Designer, spara dem som vektorfiler och konvertera rasterbilder till vektorgrafik med hjälp av funktionen för automatisk spårning.

  affinity designer

  Kan du skapa vektorfiler på Affinity Designer?

  Ja, du kan skapa vektorfiler med Affinity Designer. Programvaran är speciellt utformad för redigering av vektorgrafik och stöder olika vektorfilformat, inklusive SVG, EPS och PDF.

  Hur sparar jag en Affinity Designer som en vektorfil?

  För att spara ditt Affinity Designer-konstverk som en vektorfil, följ dessa steg: Med ditt dokument öppet i Affinity Designer, gå till "Arkiv" > "Exportera". I dialogrutan Exportera väljer du önskat vektorfilformat från de tillgängliga alternativen (t.ex. SVG, EPS eller PDF). Justera exportinställningarna efter behov, som att välja en förinställning eller ändra DPI. Klicka på "Exportera" och välj en plats för att spara din vektorfil.

  Hur skapar man en vektorfil i Affinity Designer?

  Hur vektoriserar man en bild i affinity designer?

  För att vektorisera (spåra) en rasterbild i Affinity Designer, följ dessa steg:

  1. Öppna ditt Affinity Designer-dokument och importera rasterbilden genom att gå till "Arkiv" > "Plats".
  2. Ändra storlek och placera rasterbilden efter önskemål.
  3. Använd menyn "Layer" för att minska bildens opacitet, vilket gör det lättare att spåra.
  4. Lås rasterbildlagret för att förhindra oavsiktlig rörelse.
  5. Skapa ett nytt lager ovanför rasterbildlagret.
  6. Använd pennverktyget, pennverktyget eller andra vektorritningsverktyg för att spåra rasterbilden och skapa vektorformer och banor.
  7. När du har spårat bilden, dölj eller ta bort rasterbildlagret.

  Observera att Affinity Designer inte har en inbyggd automatisk spårningsfunktion som Adobe Illustrator. Spårningsprocessen i Affinity Designer är manuell.

  Kan jag skapa en SVG i Affinity-designer?

  Ja, du kan skapa en SVG-fil (Scalable Vector Graphics) i Affinity Designer. För att spara ditt konstverk som en SVG, följ stegen som beskrivs i föregående avsnitt.