0

  Your Cart is Empty

  Vad är en PES fil?

  Om du är involverad i broderi eller digital broderidesign kan du ha stött på termen "PES-fil". Men vad är egentligen en PES-fil? Kort sagt, det är ett filformat som används i datoriserade broderimaskiner för att tala om för maskinen hur man syr ett broderi. 

  Vad är PES-formatet?

  PES-formatet är ett filformat som används i broderidesignprogramvara och datoriserade broderimaskiner. Det står för "Primitive Embroidery Stitch", och det skapades av Brother, en populär tillverkare av sy- och broderimaskiner. PES-filer innehåller information om broderidesignen, såsom stygntyper, färger och placering.

  Vad är en PES fil?

  Vilket program öppnar en PES fil?

  För att öppna en PES-fil behöver du ett broderidesignprogram som stöder PES-formatet. Det finns flera tillgängliga alternativ, inklusive Embrilliance, Hatch Embroidery och Wilcom EmbroideryStudio. Vissa gratis broderiprogram som Ink/Stitch kan också öppna och redigera PES-filer.

  Hur öppnar jag en PES-fil på min dator?

  För att öppna en PES-fil på din PC måste du först ha installerat ett broderidesignprogram som stöder PES-formatet. När du har installerat programvaran kan du öppna PES-filen genom att välja "File" och sedan "Öppna" i programvaran. Navigera till platsen där din PES-fil är sparad och välj den. Filen ska sedan öppnas i broderidesignprogrammet.

  Hur konverterar jag en fil till PES?

  Om du har en design sparad i ett annat filformat och du vill konvertera den till PES, kan du använda programvara för broderidesign för att göra det. Många program för broderidesign låter dig importera en design i ett format och sedan exportera den till ett annat format, till exempel PES. Öppna helt enkelt designen i programvaran och välj "Exportera" eller "Spara som" för att spara den som en PES-fil. Se till att kontrollera att alla designelement har konverterats korrekt innan du sparar.

  Om du är datoranalfabet och inte har rätt programvara kan du också låta oss göra en PES broderifil. Du kan beställa din broderifil här.